Sikkerhed

Hvorfor er det nødvendigt?

Vores vandværk er da for lille til at være et interessant mål for en hacker.

Intet mål er for lille for en hacker og situationen er, at han ofte først ved hvad han er brudt ind i, når han er kommet ind. Så om det er et vandværk, dit hjemmenetværk eller en stor bank er ikke til at sige før skaden er sket.

Hvis vi skulle blive ramt, så kan vi vel bare gendanne vores sikkerhedskopi, og så er vi kørende igen.

Undersøgelser viser at en ubuden gæst i gennemsnit befinder sig i systemet i 30 dage eller mere før han giver sig synligt til kende. Det betyder at en gendannelse af computeren formentlig skal gå længere tilbage, for at sikre at der ikke ligger eventuelle pakker gemt, som bliver aktiveret igen senere eller som kan køre i baggrunden og opsamle adgangskoder og andet data eller sprede sig til andre maskiner.

Et brud kræver en dybdegående undersøgelse for at finde ud af hvornår den ubudne gæst er kommet ind og hvordan, så man kan sikre sig at det ikke sker igen og at man gendanner sine systemer til et tidspunkt før bruddet og ikke bare til et tidligere tidspunkt hvor han allerede havde adgang.

En ubuden gæst kan også være skyld i fysisk skade på dit vandværk. Spørg dig selv:

  • Hvad ville der ske hvis alle mine rentvandspumper blev slukket og jeg ikke kunne tænde dem igen, før mit system var blevet fuldstændigt gendannet eller udskiftet?
  • Hvad ville det betyde for vores ledningsnet hvis alle mine rentvandspumper blev tændt på fuld fart?
  • Eller hvad med selve vandværket, hvis ventiler bliver åbnet eller lukket så skyllevand havner i vores rentvandstank eller så trykket i rørene eller filtrene stiger til langt over hvad de kan håndtere?

Alt sammen og mere til kan lade sig gøre for en ubuden gæst med de “rigtige” evner.

Så kort sagt, sikkerhed er nødvendigt at have med i sine tanker for alle – også selv det mindste vandværk.

Hvordan Kalundborg El & Automatik løser udfordringen

Sikkerhed samt enkelthed er to ting vi prioriterer meget højt. Derfor har vi valgt ikke at nøjes med en eventuel router med firewall indbygget leveret af internetudbyderen. Vi sætter altid en ekstra firewall op fra Cisco på de anlæg vi er med til at udvikle. Det giver jer som kunde noget af den bedste sikkerhed på markedet, samtidig med at vi kan sætte jeres SRO anlæg op, så I sikkert og enkelt kan fjernstyre det fra jeres telefon, tablet eller computer. Til dette bruger vi Ciscos egen software, AnyConnect, som er et simpelt værktøj, der virker på alle de forskellige platforme, (iOS, Android, Windows Phone, Windows, Mac OS og Chrome OS).

Men udstyret i sig selv er ikke nok. På samme måde som en lås til dit hus ikke bliver ved med at være ubrydelig, så finder både producenterne og de kriminelle med jævne mellemrum smuthuller i udstyret og programmet. Derfor er det vigtigt at holde udstyret opdateret.

Som registreret Cisco Partner har vi sammensat en serviceaftale på Cisco firewall’en, som vi kalder Cisco beskyttelse. Denne aftale sikrer at I altid har den nyeste og mest sikre firmware installeret på jeres firewall, samt at ved et eventuelt nedbrud på firewall’en, får I hurtigst muligt tilsendt en ny. På denne måde er i godt sikret mod mange af nutidens trusler.

For at have den bedste sikkerhed og en nem måde at fjernstyre jeres SRO anlæg, anbefaler vi derfor at I tegner nedenstående to aftaler.

Fjernadgang

150kr.

per mdr.

Altid mulighed for nyeste software

SSL certifikat til sikring af forbindelse

Nem adgang fra alle enheder

Cisco beskyttelse

478kr.

per mdr.

Nyeste firmware installeret hver mdr.

Producentgaranti så længe aftalen er gyldig


Aftalerne kan kun tegnes på firewalls leveret af Kalundborg El & Automatik. Aftalerne tegnes for 12 måneder ad gangen og fornyes automatisk. Opsigelse kan ske med 30 dages varsel til udløbet af en aftaleperiode. Priserne er ekskl. moms.

Vi tager forbehold for udsving i den amerikanske dollarkurs, samt prisændringer hos vores leverandør, Cisco.

Hvis I er i tvivl om jeres sikkerhed er tilstrækkelig, er I meget velkomne til at kontakte os for at få lavet et sikkerhedstjek.

Kontakt os for at høre mere

Cisco 87px_72